След месец пълномощните за моторни превозни средства и тези за представителство пред

...
След месец пълномощните за моторни превозни средства и тези за представителство пред
Коментари Харесай

Намаляват измамите с автомобили и ДДС чрез нова нредба

След месец пълномощните за моторни транспортни средства и тези за посланичество пред Националната организация по приходите (НАП) ще бъдат налични за информация в единната осведомителна система на нотариусите „ Единство “, за да се избегнат злоупотребите с тях. Това оповестиха от Министерството на правораздаването.

Оттам предложиха допълнения в Наредбата за служебните архиви на нотариусите и нотариалните адвокатски фирми, които през днешния ден бяха оповестени в Държавен вестник.

Измененията ще дадат възможност за потвърждаване на достоверността на показаните пълномощни, като по този метод ще се попречва опцията за осъществяване на документни измами.

В осведомителна система на нотариусите „ Единство “ ще се включва информация за пълномощни за осъществяване на дейности на предписание с моторни транспортни средства. Там ще се вписват и документите с нотариално удостоверени подписи, с които се отдръпват такива пълномощни. Това се явява естествено продължение на включената информация от договорите за прекачване на собствеността на моторни транспортни средства, като по този метод се реализира по-голяма правна сигурност и непоклатимост в гражданския оборот. 

Справката за достоверност на пълномощие за осъществяване на дейности пред НАП ще даде опция за попречване на данъчни правонарушения, изключително тези, свързани с непозволено възобновяване на налог върху добавената стойност, посредством документни измами за приемане на данъчен кредит.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР